Praktische informatie Lourdesreis 1 - 8 september
 
Laatste Lourdestrein Limburgse Bedevaarten vertrokken
 
Ruim 1600 pelgrims naar Lourdes
 
 
 
 
 
Home   Organisatie   Brochures   Contact   Nieuws   Foto' s   links  
 
   
  
Lourdes
 
 
Altijd al willen weten waar de hemel op aarde te vinden is? In Lourdes! Dat vinden althans de miljoenen pelgrims die elk jaar dit bedevaartsoord in de Franse Pyreneeën bezoeken. Elke dag gaan duizenden mensen naar de grot waar Maria in 1858 aan het meisje Bernadette Soubirous verscheen. En misschien vindt u dat ook wel als u een keer meegaat.
 
Zuid-Frankrijk
Lourdes ligt aan de voet van de Pyreneeën in Zuid-Frankrijk. Sinds de verschijningen van Maria is het stadje uitgegroeid tot de belangrijkste Mariabedevaartplaats ter wereld. Mensen gaan naar Lourdes om steun te zoeken bij Maria, om een kaarsje op te steken, om even stil te zijn bij de grot van de verschijningen.
 
Samen naar Maria
Het unieke van Lourdes is dat zieke/mindervalide en gezonde pelgrims samen optrekken. Elke dag zijn er vieringen, processies en volop gelegenheid om dichter bij God en bij elkaar te komen.
 
Limburgse Bedevaarten
De Organisatie Limburgse Bedevaarten organiseert al 95 jaar reizen naar Lourdes. In samenwerking met het Huis voor de Pelgrim wordt in 2016 vier keer een volledig verzorgde bedevaartreis naar Lourdes aangeboden We reizen per trein, bus of vliegtuig. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers zijn deze reizen geschikt voor zowel gezonde/mobiele als zieke/mindervalide deelnemers. Indien gewenst zijn allerlei vormen van persoonlijke verzorging beschikbaar.
 
Voor het verblijf in Lourdes kunt u kiezen uit een hotel, een zorghotel of het Accueil Notre-Dame. Wij werken samen met een groot aantal drie- en viersterren hotels in Lourdes, waaruit u zelf een keuze kunt maken. Het verblijf is op basis van volpension.
 
Het zorghotel en het accueil zijn bedoeld voor pelgrims die in meer- of mindere mate verzorging of medische hulp nodig hebben. Bent u ziek, gehandicapt of heeft u persoonlijke verzorging nodig, dan kunt u dit kenbaar maken op het aanmeldingsformulier. U ontvangt dan van ons een formulier voor medische inlichtingen. Als u twijfelt of een verblijf in een hotel of het accueil voor u de beste keuze is, dan kunt u altijd contact opnemen met ons kantoor voor persoonlijk advies.
 
Tijdens uw bezoek aan Lourdes wordt een volledig verzorgd Nederlandstalig programma aangeboden. Er zijn vieringen, rondleidingen, excursies naar de Pyreneeën, gelegenheid tot bezinning en tal van mogelijkheden tot ontmoeting en persoonlijke gesprekken.
 

Reisoverzicht 2016:
Bekijk het overzicht van de bedevaartdata in 2016

Kijk voor meer interessante reizen ook eens bij Huis voor de Pelgrim